Google favoriserer mobilvenlige hjemmesider fra 21. april 2015

Mobilvenlig bliver nu et afgørende konkurrenceparameter på Google.

Undgå at forsvinde fra mobile søgninger, er du klar til Google’s ændring?

Fra den 21. april 2015 vil Google deres udvide deres bruges af mobilvenlighed som rangering i søgresultaterne. Det betyder, at de sider Google har kategoriseret som mobilvenlig vil rangere højere i søgninger fra mobile enheder. Det er derimod en dårlig nyhed hvis din side endnu IKKE er anset mobilvenlig af Google, det kan nemlig have en stor betydning for trafikken til din hjemmeside, hvis den ikke pr. 21. april er mobilvenlig.

mobilvenlig-søgeresultat

Hvorfor denne ændring?

Grunden til at Google vil lægge større vægt på mobile søgninger, er trafik og søgninger fra mobile enheder,  de seneste år er kun gået én vej, nemlig opad. Derfor vil Google nu gøre det lettere for mobilbrugerne at få søgeresultater som er relevante og af høj kvalitet, der er optimeret til deres mobile enheder. Seo-firmaet seo.dk anslår, at mobiltrafikken hos deres kunder er på ca, 39%, har du styr på hvor stor en del af jeres besøgende er via mobile enheder? Er din hjemmeside opsat med en Google Analytics konto, vil du nemt kunne se, hvor stor en del af trafikken, der er mobil.

Test om din side er mobilvenlig.

Lav en lynhurtig test af din hjemmesides mobilvenlig, ved at på ind på Googles test af mobilvenlighed, og indtast din hjemmesides URL. Er dit website ikke mobilvenligt får du nogle generelle anbefalinger af Google. Husk at teste flere forskellige sider på din hjemmeside.

mobilvenlig-hjemmeside

 

Er du i tvivl om hvordan du kommer videre?

Har du brug hjælp til at få gjort til din hjemmeside mobilvenlig eller se hvor stor din trafik fra mobilenheder er i dag?  Så er du velkommen til at kontakte os, så vil give råd og vejledning i hvordan du kommer videre.