5 Tips til dit nyhedsbrev

Vi kender det alle – at indbakken flyder over af nyhedsmails, som vi I forventning engang har tilmeldt os, i håbet om at indholdet ville belære os. I stedet virker det som om, at afsenderen ikke helt selv ved, hvad man egentlig skal putte i og hvad brugerne forventer, når de tilmelder sig.

Selvom de irriterende nyhedsmails ofte bliver slette og altså ofte slet ikke bliver læst, er det i dag stadig den billigste og mest effektive måde, hvorpå du kan generere flere leads, booke møder og få nye kunder. Derfor er det relevant, at du ved hvordan du laver nyhedsbreve, der skaber opmærksomhed og fastholder dine læsere, vi har samlet 5 tips til dit nyhedsbrev, du hurtigt kan implementere.

1. Lok ikke med falske budskaber i emnelinjen

Noget af det vigtigste i konkurrencen mod de mange andre mails i modtageren indbakke, er en overbevisende emnelinje der fænger. Det er her du skal slå igennem og fange modtagerens opmærksomhed, for ikke at risikere at blive sorteret fra i mængden. Selvom lige netop dit nyhedsbrev skal være det, som modtageren synes værende interessant, bør du have i tankerne, at budskabet skal være sandt. Her nytter det ikke at fange modtagerens opmærksomhed ved at skrive ting som ”gratis seminar i online markedsføring”, hvis de viser sig at der er tale om et givent produkt eller ydelse, som ikke er gratis når mailen åbnes. Hver troværdig, skriv en dækkende og troværdig emnerubrik, som vil fange dine modtagere.

2. Giv mere end du tager

Stop med at tænke på, hvad du som enkelt person eller virksomhed får ud af dine modtagere, og tænk i stedet på hvad du kan give dem. Hvis du i stedet for at tænke på dig selv giver, så får du typisk også noget igen. Om det er tid, viden eller noget helt 3. kan denne  balance være altafgørende.

Ved at du viser interesse for andre og vender opmærksomheden væk fra dig selv, giver andre mennesker respektere for dig og anerkender pludselig den viden og værdier du giver dem.

Giv modtageren værdi

Ved at synliggøre, at ingen er tvunget til at købe fra dig, bliver den eneste måde hvorpå modtageren kommer til at betale for dit produkt eller service – hvis de finder værdi hos dig. Dem der giver masser af værdi, får lige så meget tilbage igen.

Folk skal ikke kun få goder for at tilmelde sig din liste.

Ved for eksempelvis at udlodde en konkurrence, ved at tilmelde sig dit nyhedsbrev eller fortælle modtageren at dine nyhedsmail vil omhandle tips, gåde råd eller andre goder, skaber du værdi hos modtageren, som gør at man af ren interesse tilmelder sig dit nyhedsbrev.

3. Skriv en tekst der fanger og kan stå alene

Når du skriver en tekst til dit nyhedsbrev, bør du nøje overveje hvad teksten skal indeholde. Lad være med at bruge for mange fyld ord og fortæl kun det, som dine modtagere vil høre. Det er langt fra alle mailprogrammer, som henter billeder ned med det samme, hvilket gør at modtageren ikke altid ser dit fine layout. Lad derfor dine tekster være fængende og letlæselige, så dit hovedbudskab går klart igennem ved første øjekast.

4. Brug billeder med Link!

Dit layout vil formentligt altid indeholde en del billeder. Det kan være i forbindelse med en kampagne, et tilbud eller en ydelse som gør, at modtageren bliver interesseret i at se eller læse mere. Husk derfor altid, at bruge billeder med links, så modtageren bliver ledt videre til en hjemmeside eller webshop, ved et enkelt klik i nyhedsmailen. Opdager modtageren at der ingen links er, mister du hurtigt deres interesse og over 25% vil blot slette mailen uden videre at tænke over andre måder, hvorpå de kan læse om dit produkt/ydelse.

5. Kend din målgruppe

Når du sender nyhedsbreve ud til dine brugere, bør du være bevidst om hvem din målgruppe er og hvad de forventer at få ud af dit nyhedsbrev. Du bliver nødt til, at få dine modtagere til at føle sig specielle, ved at fange deres opmærksomhed igennem særlige tilbud, rabatter eller særlige arrangementer, som får dine brugere til at føle sig ”udvalgte”.

Er du i tvivl om hvordan du rammer din målgruppe med et nyhedsbrev?

Har du brug hjælp til at få skrevet et nyhedsbrev, som vil skabe interesse hos dine modtagere og måske endda skabe større salg. Så er du velkommen til at kontakte os, så vil vi give råd og vejledning i hvordan du kommer I gang.